Termékek Menü
0

Mindent a kesztyűkről

Az Ön kesztyűmérete:

Az Ön kesztyűméretének megállapításához, mérje le domináns kézfejének körméretét (a hüvelykujj kihagyásával), egy mérőszalaggal a képen jelölt helyen (a bütyköknél ahol a kézfej a legszélesebb).

 
MÉRETTÁBLÁZAT:

 

Női kesztyűk
méret   cm
6 1/2 17-től  17,5-ig
7 17,6-tól  18,9-ig
7 1/2 19-től  20,9-ig
8 21-től  21,9-ig
8 1/2 22-től 23-ig
     
Férfi kesztyűk
méret   cm
8 21-től 21,9-ig
8 1/2 22-től  23,9-ig
9 24-től  24,9-ig
9 1/2 25-től  25,9-ig
10 26-tól 27,5-ig
meret.gif      

 

 

BŐRFAJTÁK:

 1. Bárány nappa bőr: Anilines eljárással festett bőr. Ez a fajta festési eljárás biztosítja a bőr felületének tisztaságát, a színek élénkségét valamint a bőr finomságát és puhaságát. Ez a fajta alapanyag Olaszországból érkezik, ami még különlegesebbé teszi, mivel a tengerparton lévő bőrgyár a szárításhoz a természetes sós tengeri levegőt alkalmazza. Vékonyságának köszönhetően a legjobban lélegző bőrfajta, így minden évszakban megfelelő viselet lehet. Ezekből az alapanyagból készül termékeink nagy része. Fényes, sima és puha tapintású felülete mind a sportos, mind az elegáns modellek megalkotásához megfelelő.
 2. Szarvas bőr: Ezt a fajta alapanyagot az USA-ból importáljuk. Jellegzetessége a karakteres felület, amely a szépségét adja. A kesztyűgyártásra tökéletesen alkalmas rugalmassága miatt. A téli kesztyűk kedvelt alapanyaga mivel vastagabb, mint a bárány nappa bőr így kicsit magasabb a hőtartó képessége is. Ezek a kesztyűk általában kézi varrással készülnek.
 3. Irha: Az alapanyag szintén báránybőr, viszont itt a szőrmét nem távolítják el a bőrről. Ebben az esetben a szőrme lesz a kesztyű bélése, így rendkívül meleg kesztyűk készülnek belőle. Ezeknek a bőröknek a szín oldala velúros hatású.
 4. Velúr bőr: Ez típus is bárány bőréből készül. Viszont ebben az esetben lehasítják a felületét, amely bársonyos hatást kölcsönöz a bőrnek. A szőrmés rész ebben az esetben szintén eltűnik, így ez a fajta alapanyag is nagyon vékony, finom puha tapintású. Rendkívül elegáns kesztyűk készülnek belőle.
 5. TouchTec bőr: Speciális nano-technológiás eljárással készített valódi báránybőr, mely teljes felületén képes működtetni az érintőképernyős készülékeket. Ez a bőrtípus csak fekete színben elérhető.
 6. Peccary bőr: Dél-Amerikai vaddisznó bőre, ez az alapanyag Németországból érkezik. Rendkívül puha, strapabíró, az egyik legkülönlegesebb bőrfajta.

 

BÉLÉS FAJTÁK

 1. Béleletlen: A kesztyűbe nem teszünk bélést, ha tavaszi vagy nyári modellről van szó és nem a kéz melegítése a cél. Ebben az esetben a kesztyű funkciója a kéz védelme például szeles időben a kiszáradás ellen, vagy egyszerűen csak divatot követjük. Az irha kesztyűkbe se teszünk bélést mivel a bőr belső része szőrös és a bélés funkcióját tökéletesen ellátja.
 2. Műselyem: Ez a fajta bélés puha hűvös érzést bizosít és rendkívül vékony, ezért ideális bélése a tavasz és őszi modelleknek.
 3. Tiszta selyem: Ugyanazok a tulajdonságai mint a műselyem bélésnek, csak teljesen természetes alapanyagból készül.
 4. Acryl: Kötött bélés ami acryl szálakból készül, megfelelően tartja a hőt, így ideális bélése a téli kesztyűknek.
 5. 100% gyapjú: Kötött bélés ami 100%-ban gyapjú szálakból készül,  emiatt puhább mint az acryl bélés.
 6. Cashmere: Szintén kötött bélés, ami cashmere szálakból készül, ezért rendkívül puha és kényelmes vsielet
 7. Nyúl: Nyúl szőrméből készült bélés, rendkívül meleg és puha.
 8. Bárány: A bárány bőrből készült bélés robosztus és vastag, a legmelegebb bélésfajta.
 9. Irha: Az irha bőrből készült bélésel bélelt kesztyű rendkívül meleg, mégis puha és kényelmes viselet.

 

VARRÁSFAJTÁK

 1. Stepp varrott: Ez az egyik alap varrásnem, amely Franciaországból terjedt el. Ezt használjuk a legtöbbet és ez kölcsönöz igazán kecses vonalakat a kéznek.
 2. Lasch varrott: Lényegesen sportosabb varrás nem, elsősorban férfi modelleknél alkalmazzuk.
 3. Balról varrott: Az olaszok egyik legkedveltebb varrás neme, amelyet a stepp varráshoz lehetne hasonlítani csak itt nem látszik a cérna, sem a varrás. Alkalmazható az elegáns és sportos modellek esetében is.
 4. Kézzel varrott: A kézzel varrott kesztyűk a legősibb varrás nemmel készülnek. A kesztyű minden egyes apró részletét kézzel varrnak össze, így ezek a kesztyűk valóban 100%-ban kézzel készült termékek.

 

Azonnali elérhetőség