Termékek Menü
0

Az autós kesztyűk divatja

2014-05-05 16:45:23
Az autós kesztyűk divatja
 
 
 
 
 

A nyolcvanas évek kesztyű divatjából, vagy azok az évek filmjeiből esetleg reklámjaiból idézhetjük fel leginkább, milyenek voltak az első autós kesztyűk.

A nyolcvanas évek kesztyű divatjából, vagy azok az évek filmjeiből esetleg reklámjaiból idézhetjük fel leginkább, milyenek voltak az első autós kesztyűk. Az eredeti modell a kézfej végéig ér, ujjas, hosszában végig apró lyukacsos, felső részén a csukló alatti félköríves kivágás fölött egyszerű csattal zárul. A bőr tulajdonságai miatt a kormánykerék nem csúszik el a marokban ezért funkcionális jellege miatt lett közkedvelt. Ekkor még leginkább barna és fekete esetleg konyak színekben került forgalomba.

Napjainkban ismét előbukkantak a különböző stílusú és tervezésű autóskesztyűnek kategorizált divatkesztyűk. Már nem csak funkciója miatt használatos, hanem kiegészítő szerepet töltenek be a ruházkodásban. Színeik igen változatosak ugyanúgy, mint stílusaik és tervezéseik is. Megjelentek a csonka ujjú autós kesztyűk már nincs mindegyik felső részén kör alakú kivágás a markolás megkönnyítésére viszont jellemző, hogy nem csak apró lyukacskákkal van kiütve, hanem csipkeszerű díszei vagy akár masnis mandzsettája adja meg a kesztyű stílus irányzatát.  A csonka ujjú változata szabadon hagyja a körmöket ezért a keleti országokban elterjedt hosszú körömdivatot követő hölgyek ideális kiegészítője.

Nem csak nők nagy kedvence; a divatirányzatokat követő férfiak is előszeretettel választják kiegészítőjüknek.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog